Stephen Jenkinson is cultuuractivist en verhalenverteller.

Ik luisterde naar zijn verhaal en stem via de audio-versie van zijn boek “Die Wise”. Hij is zo uitgesproken over het culturele aspect van het sterven en doet een beroep om een cultuur te bouwen die niet gedreven is op angst noch gebaseerd op de verdienmodellen in de zorg. Hij maakt sterven tot een levenskunst, iets wat je nu kunt leren en doen. Daar wil ik met anderen werk van maken. Voor mij betekent de rol van host mensen uitnodigen om ruimte te maken voor wijsheid buiten de kaders die we al kennen.

Wat voor een avond wordt het met Stephen Jenkinson?

  • Verwacht een uitnodiging om anders naar je sterven te kijken
  • Verwacht momenten dat je moeite hebt om de rijke taal die Stephen spreekt te begrijpen
  • Verwacht dat een ongemakkelijke gevoel juist een voorbeeld is en over het leren sterven gaat. Dat je eruit oppikt wat jij nodig hebt en weet dat je als groep de grotere boodschap uitdraagt.
  • Verwacht dat je weggaat met het beeld dat je in je eigen kano vaart in het leven. En dat jij aan het stuur zit van die kano. Toch is het niet de kano die het eerst aankomt op het land maar het water en de golven die jij met je boot maakt in het leven – de bewegingen van dat water is wat mensen van je onthouden.

Een ontmoeting met Stephen Jenkinson is een ervaring waar je rijker van wordt.